Fri frakt ✔ Snabb leverans ✔ Auktoriserad återförsäljare ✔
83239514_859094647889193_8936965070466797656_n-300x300

Yttorr/fuktfattig

Har du flertal gånger hört talas om att du är yttorr och tänkt; nej jag är ju fet och blank? Det handlar inte om talg, inte heller om olja, utan om fuktbristen i huden. Ofta har man också i samband med det mycket döda celler på hudytan vilket också bidrar till att huden får som en osynlig ”hinna”. Vad händer då när vi lägger på produkter utan att peela sig först? Jo det händer är INGENTING. När du är yttorr får du också en mer tråkig och gråaktig hudton, inte minst mister du din naturliga lyster.

Du kan också uppleva små knotter och fina linjer syns allt tydligare. Sminket kan också sitta mer ”kakigt och smuligt”. Detta kan bero på felaktiga produkter, väder, att det är för kallt men också för mycket solning kan förvärra detta tillstånd. Yttorrhet kan drabbas alla hudtyper.

Tips

PEELING & FUKTMASK 2 gånger i veckan. Satsa mer på att få bukt med yttorheten först innan du behandlar andra problem, då det kan vara ett grundläggande problem till just de problemet du upplever.

Testa själv:
Nyp till i huden, bildas det små fina linjer/sprickor? Då är du troligtvis yttorr/ fuktfattig och behöver fylla på fukt.

Många blandar ihop fuktserum och oljor. Dessa ska inte blandas ihop då de ofta har olika funktioner. Serum är ofta mindre molekyler och har lättare tränga ner i huden medans oljor brukar ha större molekyler och sätter sig mer på ytan.

Undvik/uteslut:

Att torka ut huden mera med t.ex. att använda dig av uttorkande produkter som t.ex. innehåller höga halter av alkoholer, utan tillför fukt istället.

Behandlingar

Klicka här för rekommenderade produkter

Share this post

Dela på facebook