Fri frakt ✔ Snabb leverans ✔ Auktoriserad återförsäljare ✔
shutterstock_1416346496

Syror/Lexikon

Som vi kanske upprepar gång på gång om solskyddet (SPF) är solskyddet en stor och viktig del, inte allra minst när du använder dig av syror då du blir du extra solkänslig, denna morgonrutin får absolut inte glömmas bort!

  • AHA är en förkortning av Alpha Hydroxy Acids.

AHA kan också kallas för ”fruktsyror”. Det är en av hudvårdens stöttepelare tack vare de många positiva effekterna på huden. Fruktsyror avlägsnar skonsamt döda hudceller; vilket ger en fräschare hy med mer lyster och jämnare utseende. Dessutom stimuleras hudens cellförförnyelse, fasthet och fyllighet vilket gör att huden blir smidigare, spänstigare och rynkor minimeras.

  • ANTIOXIDANTER

Ämnen som motverkar oxidering (skador på celler). Fungerar genom att binda sig till de fria radikaler som an­nars bryter ned huden.  Det finns många olika antioxidanter i hudvård, Vitamin C och E är de vanliga.  Även extrakt från grönt te och druvkärnor har en god dokumenterad antioxidant effekt.

  • A-VITAMIN

Är för att förbättra ålderstecken och akne. Fungerar väldigt väl med hudens celler. Det finns flera olika sorters A-vitamin. I hudvård används ofta den form som heter retinol, för att öka kollagenproduktionen och minimera ålderstecken generellt. A-vitamin kan också ha en positiv effekt på oren hud.

  • BHA är en förkortning av Beta hydroxy acids.

Salicylsyra är samma sak som BHA i hudvården. Denna syra har antiinflammatoriska egenskaper vilket är extra bra mot någon som har fet hy, täppta porer, och löser upp talg vilket då förbättrar en Fet Acne typ.

  • C-VITAMIN

Kallas också askorbinsyra. I hudvård har C-vitamin en antioxidanteffekt, en positiv effekt på kollagenproduktionen och en utjämnande effekt på hudtonen. C-vitamin är mycket instabil och det krävs därför rätt typ, förpackning och dosering för att en produkt med C-vitamin ska ge en effekt på huden.

  • GLYKOLSYRA

Är en AHA syra som finns naturligt i sockerrör. Glykolsyra exfolierar och normaliserar cellförnyelsen, förbättrar hudens struktur och minimerar pigmentfläckar. Glykolsyra hjälper också till att bygga upp hudens kollagen och öka hudens stöd.

  • HYALURONSYRA

Är en beståndsdel i huden som ger huden dess volym. Ämnet fungerar likt en fuktsvamp. Används i hudvårdsprodukter för att återfukta ytan.

  • LAKTOBIANISK SYRA

Laktobionisk syra återställer fuktbalansen på djupet, mjukgör och bekämpar effektivt fria radikaler.

  • MANDELSYRA

Är en AHA som är idealisk för fet, acne-benägen hud. Mandelsyra har också naturligt antibakteriella egenskaper som också gör att den passar att an­vända till akne-benägen hud. Har i övrigt liknande egenskaper som AHA i övrigt.

  • PHA är en förkortning av POLYHYDROXYSYROR

En ny generations AHA som förekommer naturligt i huden. De är milda och mycket fuktgivande och har dessutom en antioxidantisk effekt. PHA bygger därtill upp hudens skyddande barriär och gör huden mer motståndskraftig. Passar utmärkt till sensitiva hudtypen.

Klicka här för rekommenderade produkter

Share this post

Dela på facebook