Fri frakt ✔ Snabb leverans ✔ Auktoriserad återförsäljare ✔
shutterstock_1171735225

Retinol

Har du hört talas om ingrediensen, Retinol? Vad är retinol egentligen? Retinol är en  A-vitamin, som är små molekylär, vilket innebär att den då lättare kan penetrera ner i huden och nå långt ner i våra hudlager.  Retinol har positiva egenskaper när det kommer till exempelvis akne, solskador och rynkor.

Samlingsnamnet för alla sorters A-vitaminer är retinoider. Det finns olika typer av retionoider, Tretinoin är den starkaste och mest effektiva av retinoider som används i receptbelagda läkemedel och behandlingar mot akne, pigmentfläckar och rynkor. Retinol är den form av A-vitamin som är mildare men fortfarande väldigt effektiv i hudvårdsprodukter. Man ska dock vara lite restriktiv om man är väldigt känslig, många produkter med A-vitamin skall man helst vänja in huden vid. Glöm inte solskyddet när du använder Retinol.

Tips:

Läs hur du skall använda din produkt på bruksanvisning, använd alltid solskydd när du använder retinol i din hudvårdsrutin. Vänj in den, börja med 1–2 gånger i veckan sedan öka successivt efter behov och tålighet. Var försiktig med att använda syror, rådgör med hudexperten.

Undvik/ uteslut:

Uteslut A-vitamin när du är gravid och ammar. Har du t.ex. Roscaea och eksem bör du också undvika A-vitamin. Undvik och uteslut om produkten inte passar då alla inte tål Retinol tyvärr.

Behandlingar:

  • Retinol peeling

Klicka här för rekommenderade produkter

Share this post

Dela på facebook