Fri frakt ✔ Snabb leverans ✔ Auktoriserad återförsäljare ✔
milie-300x201

Milier

Ett vanligt och ofarligt problem är också Milier. Det är små vita hårda keratin ansamling som bildar små vita knottror under huden, dessa sätter sig oftast runt ögonen eller kinden. Knottrorna kan vanligtvis orsakas av t.ex. felaktiga och feta produkter.

Brukar du applicera dagkrämen runt ögonen? Sluta med det då dagkrämen inte är till för att appliceras på det tunna området runt ögonen och skapar en igentäppande yta. Använd istället en rekommenderad ögonkräm.

Milier kan också uppstå av att man är väldigt yttorr d.v.s. har dåligt med fukt i huden och döda celler på ytan. Milier kan även drabbas ”feta hudtyper” då man kan ha fuktbrist även om man är fet i huden.

Man har också kunnat se att rökning eller hög solexponering kan ha en påverkan och förvärra detta problem.

Tips:

Investera i en fuktgivande ögonkräm.

Kläm inte på dessa själv, detta då de inte har en ”utgång” finns det risk att du klämmer sönder huden istället och skapar ärr i onödan. Kontakta en Auktoriserad hudterapeut för att undvika att få ärrbildning och hjälp med att bli av med dina Milier.

Undvik/uteslut:

Lägg inte dagkräm/nattkräm runt ögonen. Krämerna är inte anpassade för det tunna ögonområdet använd istället en fuktgivande ögonkräm.

Sola inte överdrivet, samma sak med rökningen😊

Behandlingar:

Klicka här för att hitta Rekommenderade produkter

 

 

Share this post

Dela på facebook