Fri frakt ✔ Snabb leverans ✔ Auktoriserad återförsäljare ✔
shutterstock_1416346496

HUDVÅRDS STEGEN – GÖR DU I RÄTT ORDNING?

1. DUBBEL RENGÖRING

En riktig hudvårdsnörd tvättar oftast i två steg, speciellt för dem som använder sig utav smink. Först en mer djuprengörande kan tex vara en oljebaserad rengöring- har du hört uttrycket fett löser fett, så är det!

Använd sedan en vattenbaserad rengöringsmjölk som gör att huden inte torkas ut.

Använder du inte smink så kan du hoppa över 2-segsrutinen.

Massera i ca 30 sekunder med händer eller tvättpads.

Torka torrt.

Tips! Microfiber är snällare mot huden.

2. TONER

Kallas även för ansiktsvatten.

Detta steg är främst till för att reglera PH värdet till samma PH värde som huden mår bäst av. Kan även ha andra funktioner som tex exfolierande mm.

3. PEELING

Ett annat vanligt ord för peeling är exfoliering.

Det finns i olika former, kornpeelingar är oftast mer för den normala/tålige hud typen, medan enzym oftast passar allt mer för den känslige hud typen. etta steg är framförallt för att avlägsna döda hudceller.

Glåmig, fnasig, trött hy mår ofta bra av detta steg. Din hud får en klarare och friskare hy av peeling.

Dina nästkommande produkter har också lättare att tränga sig ner i huden för att göra nytta.

TIPS! Använd en anpassad mask efter detta steg.

4. MASK

En mask gör det lilla extra för huden, det finns olika typer av masker beroende på vad man vill uppnå med huden. En del masker ger fukt andra lugnar huden, sen finns det även exfolierande masker, då behöv ingen peeling naturligtvis. 

5. ESSENCE

Ett essence är en blandning mellan toner och serum. Detta steg tvättas inte bort utan kan oftast appliceras med pads eller klappa in huden med händerna.

6. SERUM

Serum är ett mer koncentrerat därmed är storleken på denna produkt ofta mindre. Serum är ofta uppbyggt på mindre molekyler som gör att det enklare absorberas in i huden. Det finns olika typer av serum beroende på vad du vill uppnå, vissa serum är fuktgivande, rodnadstämande, antiage, pigmentdämpande och andra läkande.

Du behöver oftast bara en liten mängd (storlek av en ärta) av denna produkt i ansiktet.

7. OLJA

Du kan använda olja i olika steg vissa föredrar denna produkt före eller efter dagkrämen. Den kan också blandas i en primer för lystergivande effekt.

Du kan blanda oljan med serum, primer, dagkräm/nattkräm. Fråga om du känner minsta tveksamhet.

Olja brukar oftast passa den torra hudtypen bäst.

8. PUNKTBEHANDLING

Punkt behandling är för den som känner att man behöver punktbehandla ett specifikt problemområde, det kan tex vara finnar, fina linjer eller pigmeteringar.

9. ÖGONKRÄM

Ögonområdet är tunnare än resten av ansikte, här kan oftast torrhetslinjer först dyka upp, därför kan man se åldrad hud här tidigare än resten av ansiktet. Vi får verkligen inte glömma detta viktiga steg. Hyaluronsyra är en tacksam ingrediens i denna produkt, hyaluronsyra lägger sig på hudytan därför får du oftast du en direkt plump-upplevelse.

Koffein är oftast vätskedrivande om du känner dig svullen under ögonen. Du som har milier bör inte undvika detta steg alls.

10 DAGKRÄM

En dagkräm är till för att mjukgöra, skydda och återfukta.

Vi rekommenderar inte att använda en dagkräm som en ögonkräm då det inte är anpassat för det tunna området runt ögonen oftast. Det kan täppa igen och därmed kan även milier uppstå. Dem flesta dagkrämerna innehåller SPF idag.

11. NATTKRÄM

En nattkräm är oftast mer aktiva ingredienser än dagkrämen då huden återhämtar sig på natten kan vi tillföra mer fukt och annat bra under natten.

12. SOLSKYDD

Detta är det bästa antiage skyddet du någonsin du kan ha. Ta denna till en vana att avsluta din dagsrutin med detta steg. En hudvårdsrutin är inte komplett utan ett solskydd! Ett bredspektrigt UV-skydd är den bästa anti-age produkten för din hud och skyddar mot framtida UV-skador som på sikt leder till hudåldrande, pigmentering och andra solskador. Ta för vana att alltid avsluta din dagliga hudvårdsrutin då UV strålar finns året om och UV strålar ser dig men du ser inte dem 😉

Share this post

Dela på facebook