Fri frakt ✔ Snabb leverans ✔ Auktoriserad återförsäljare ✔
jl

Corona VS Huden

Corona pandemin har skakat världen över, många utav av oss har blivit drabbade på ett eller annat sätt, vissa har blivit av med sina jobb, andra jobbar nu mera under stress och press, några av oss har varit permitterade och andra har fått en ännu en tankeställare till livets mening. Något som vi kanske har gemensamt är att vår hud och hår kan ha påverkats, pga den nya livssituation som har uppstått. 

Jag ser ett speciellt mönster på mina kunder, där många har fått torra och fnasiga händer pga allt spritande och andra har fått knottrig och obalanserad hud, speciellt runt mun-området av användandet av munskyddet. Vissa av oss har också fått korta och tunna fransar pga all stress och press. 

Har man dessutom till och med haft Corona, då är det inte helt ovanligt om du känner att både hud och hår har försämrats eller hamnat i obalans.

Se nedan vilka tips jag rekommenderar er att se över: 

Sprita händerna:

Att tänka på:

 1. Att sprita händerna idag är viktigt i den nya rutinen vi har lärt oss av denna pandemi, men har också en ”negativ” effekt då den lätt torkar ut händerna. Investera gärna i en ”snäll” desinfektion för huden. Kan tipsa er om Cliniq prep, ni hittar den här: https://skinbeautysweden.se/product/cliniprep-100ml/  Den är både skonsam och effektivt och dödar bakterier, sporer, virus och svamp på bara några sekunder. 
 2.  Avsluta alltid med en fuktgivande handkräm. En bra handkräm som rekommenderas är O´keeffe´s working hands: https://www.apotea.se/o-keeffe-s-working-hands

Munskydd:

Munskyddet har blivit en ny del i vår dagliga rutin i vardagen, men vi ser ett tydligt tecken på att allt fler får något vi själva har börjat kalla för ”munacne” där vi ser att finnar och obalans har uppstått i samband med munskydds användandet.

Att tänka på:

 1. Håll rent och torrt, gärna osminkad eller vårdande foundation. Foundation hittar ni här: https://skinbeautysweden.se/?s=Foundation+&post_type=product&dgwt_wcas=1 
 2.  Byt ut munskyddet ofta och lufta huden om det är möjligt. 
 3. Använd endast lugnande och reparerande produkter.
 4.  Gör lugnande behandling/peeling hos en auktoriserad hudterapeut: https://www.bokadirekt.se/places/skinbeauty-22264
 5. Pilla inte på plitorna!
 6. Punkt behandla plitor och finnar.
 7. Spraya med vårdande spray. Ni hittar den här: https://skinbeautysweden.se/product/cliniprep-100ml/

Fransar och bryn:

Håret på fransar och bryn berättar hur vi egentligen mår. När man tex får ett virus i kroppen koncentrerar våra celler på att bekämpa viruset och på så sätt ”glöms” allt annat lite bort

Att tänka på:

 1.   Budget tips: Kallpressad mandelolja kan appliceras på fransar och bryn för mer styrka.
 2. Släng fransböjaren och gör hellre Yumilashes istället. Boka här: https://www.bokadirekt.se/boka-tjanst/skinbeauty-22264/yumi-lashes-f%C3%A4rgning-av-fransar-ing%C3%A5r-alltid-i-yumilashes-198334?sr=39898
 3. Byt ut din uttorkande vattenfasta mascara till en vanlig mascara, (vanlig mascara torkar inte ut fransarna lika mycket som en vattenfast gör). En helt ny och min absoluta favorit kommer i nästa inlägg.

Share this post

Dela på facebook